سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
هان! بی گمان ما اهل بیت، درهای حکمت و نورهای در ظلمت و روشنی امّتها هستیم [امام علی علیه السلام]
 
امروز: پنج شنبه 103 آذر 8

جنگ ستارگان

دو شرکت
Intel و AMD همواره برای ارایه محصولات و فناوری‌های جدید سعی فراوانی کرده‌اند و هر یک به نوعی سعی در ارایه محصولاتی برتر از محصولات رقیب داشته‌اند.پردازنده‌های جدید این دو شرکت که نگاه‌های زیادی را معطوف به خود کرده است (PhenomII و Corei?) هر کدام طرفداران زیادی دارند و طرفداران هر کدام محصول خود را برتر از محصول رقیب می‌دانند.
در این مطلب قصد داریم به بررسی عملکرد این دو پردازنده در بازی‌های سه بعدی و سنگین بپردازیم و مقایسه‌ای اجمالی بین آن‌ها انجام دهیم. عده‌ای از کارشناسان پردازنده
Phenom II را برای بازی مناسب‌تر می‌بینند و دلیل اصلی این موضوع را بیشتر متوجه قیمت این پردازنده می‌دانند. به این دلیل که کاربر می‌تواند با توجه به ارزان‌تر بودن این پردازنده نسبت به پردازنده رقیب این تفاوت قیمت را صرف خرید کارت گرافیک بهتری کند. به هر حال در این مقایسه از دو سیستم استفاده شده است که روی سیستم اول از پردازنده Phenom II ??? به همراه حافظه‌های DDR? و دو کارت گرافیک Radeon HD ???? با استفاده از قابلیت CrossFire نصب شده‌اند. فرکانس پردازنده این سیستم نیز با کمی اورکلاک به ?/? گیگاهرتز رسیده ست.
روی سیستم دوم نیز از یک پردازنده
Core i?-??? به همراه یک جفت کارت گرافیک GeForce GTX ??? در حالت SLi نصب شده است. قیمت تمام شده این دو سیستم به طور تقریبی برابر است. باید توجه داشت که صرف تاریخ ورود و نسل دو پردازنده در ظاهر مشابه از دو شرکت، نمی‌توان مقایسه‌ای مناسب بین آن‌ها انجام داد و قیمت، یکی از عوامل مهم برای قضاوت بین دو محصول است که نباید آن را نادیده گرفت.
به هر حال شاید زمانی که کاربر محدودیتی در هزینه بودجه برای سیستم نداشته باشد پردازنده اینتل به همراه دو کارت گرافیک قدرتمند گزینه مناسب‌تری باشد اما زمانی که بحث مبلغ و نسبت کارایی به میان می‌آید گمان نمی‌کنم هیچ‌یک از پردازنده‌های اینتل توان رقابت با پردازنده‌های
Phenom II را داشته باشند.
پیش از ادامه بحث ذکر چند نکته ضروری است: یکی از اشکالاتی که می‌توان به این آزمایش و نتایج آن گرفت تفاوت پردازنده‌های گرافیکی دو سیستم است که شاید این تفاوت، پشتیبانی و طراحی بازی‌های مورد آزمایش، در نتیجه کارکرد پردازنده نیز موثر باشد.
نکته بعدی این است که بازی و توان اجرای بازی تنها قسمتی از توانایی‌های رایانه است نه تمام آن و بازی‌های مورد آزمایش نیز با توجه به محبوبیت، اهمیت، کیفیت و تنوع بازی‌ها انتخاب شده‌اند. به هر حال این اشکالات ما را بر آن داشت که سعی کنیم تجدید نظری در قطعات هر دو سیستم داشته باشیم. از آنجا که پردازنده‌های متفاوت مستلزم مادربردهای متفاوتی هستند تفاوت اصلی این دو سیستم در پردازنده و مادربرد آن‌هاست و از حافظه‌های مشابه استفاده شده است. در نهایت با توجه به قیمت تمام شده سایر قطعات و اختلاف قیمت، کارت گرافیک مناسب را از یک سازنده برای هر یک از سیستم‌ها انتخاب کردیم.
? نیم‌نگاهی به مبحث قیمت و قطعات:
برای سیستم اینتل از مادربرد قدرتمند
DFI با چیپ‌ست X?? استفاده شده است. این سیستم دارای پردازنده چهارهسته‌ای Core i?-??? با فرکانس ??/? گیگاهرتز و ? مگابایت حافظه Cache است.
برای این سیستم از ? ماژول ? گیگابایتی حافظه
G.Skill با فرکانس ???? مگاهرتز به صورت ? کاناله استفاده شده است.
اکنون چرا این قطعات برای سیستم اینتل انتخاب شدند؟ باید گفت پردازنده انتخاب شده ارزان‌ترین پردازنده سری
Corei? اینتل است که قابلیت‌های بالایی برای اورکلاک نیز دارد. اگر می‌خواستیم از پردازنده ??? استفاده کنیم قیمت پردازنده به طور تقریبی دو برابر می‌شد آن هم برای چند صد مگاهرتز فرکانس بالاتر!
دلیل انتخاب مادربرد نیز اندازه این مادربرد بود که در فرم
MicroATX طراحی شده است و قابلیت نصب در تمامی کابینت‌ها را دارد. البته تمامی مادربردهای مبتنی بر چیپ X?? در همین حدود قیمت هستند و تفاوت زیادی بین آن‌ها وجود ندارد.
در سیستم
AMD نیز می‌توانستیم از پردازنده‌های مبتنی بر سوکت AM?+ استفاده کنیم. این پردازنده‌ها از حافظه‌های DDR? پشتیبانی می‌کنند و برای بازی گزینه ایده‌آلی به شمار می‌روند و از قیمت پایین‌تری نیز برخوردارند. در این سیستم به علت استفاده از حافظه‌های DDR? در سیستم اینتل از پردازنده مبتنی بر سوکت AM? استفاده شد. این پردازنده از حافظه‌های سه کاناله DDR? پشتیبانی می‌کند که در هر دو سیستم از یک نوع حافظه استفاده شده است. مادربرد این مدل نیز ASUS M?A??T Deluxe است که مبتنی بر چیپ‌ست AMD ???FX طراحی شده است.
تفاوت قیمت دو سیستم مذکور در حد تفاوت قیمت یک جفت کارت گرافیک
Radeon HD ???? با یک جفت کارت گرافیک Radeon HD ???? است. بنابراین در سیستم ارزان‌تر (AMD) از کارت‌های گرافیک گران‌تر Radeon HD ???? و در سیستم گران‌تر (Intel) از دو کارت گرافیک Radeon HD ???? استفاده شده است. حافظه هر یک از کارت‌ها یک گیگابایت است.
سیستم‌های بالا در حالت اورکلاک نیز مورد آزمایش قرار گرفته‌‌اند که پردازنده ?/? گیگاهرتزی
AMD تا فرکانس ?/? گیگاهرتز و پردازنده ??/? گیگاهرتزی اینتل تا فرکانس ??/? گیگاهرتز اورکلاک شده است.
? نتایج آزمایشات!
در بنچ مارک‌های غیر از بازی سیستم‌ها نتایج جالبی به دست آمد:
آآدر آزمایش‌ها توان محاسباتی نرم‌افزار
SiSoftware Sandra پردازنده اینتل در حالت اورکلاک اختلاف معناداری با سایرین داشت. این پردازنده در حالت عادی نیز بهتر از پردازنده اورکلاک شده AMD نشان داده است.
در تست چند رسانه‌ای (
MultiMedia) نیز برتری مطلق از آن پردازنده اینتل در حالت اورکلاک است، اما پردازنده AMD در حالت اورکلاک بهتر از پردازنده اینتل در حالت عادی نشان می‌دهد.
در آزمایش پهنای باند حافظه سیستم با پردازنده اینتل، در حالت اورکلاک پهنای باندی معادل ?? گیگابایت در ثانیه فراهم آورده و در حالت عادی نیز پهنای باند حافظه در این سیستم به ?? گیگابایت در ثانیه رسیده است. این در حالی است که پهنای باند حافظه در سیستم
AMD در حالت اورکلاک ?/?? و در حالت عادی ?? گیگابایت در ثانیه است.
اما در آزمایش‌های بازی‌ها نتایج متفاوت است:
این آزمایش‌ها در ? حالت رزولوشن بالا (???? × ????)، متوسط (???? × ????) و پایین (???? × ????) و در دو حالت با جزئیات بالا (
High) و خیلی بالا (Very High) شکل گرفته است.
در تست‌های بازی
Crysis با جزئیات در حالت High، پردازنده اینتل در حالت اورکلاک بیشترین تعداد فریم در ثانیه را به دست آورده است! پردازنده AMD در حالت اورکلاک در مکان بعدی است و پردازنده‌های اینتل و AMD در حالت عادی نتایج مشابهی داشته‌اند.
در همین بازی و با وضوح و جزئیات خیلی بالا (
Very High) در حالت اورکلاک نتایج پردازنده AMD بهتر از سایرین بوده است و پردازنده AMD در حالت عادی نیز در جایگاه بعدی قرار دارد.
در حالت وضوح پایین نیز پردازنده
AMD باز هم بیشترین تعداد فریم در هر ثانیه را دارد و پردازنده اینتل در حالت اورکلاک بهتر از پردازنده AMD در حالت عادی نشان می‌دهد.
در بازی
FarCry? برتری از آن اینتل است و در حالت اورکلاک، پردازنده اینتل بهتر از پردازنده اینتل در حالت اورکلاک و پردازنده اینتل در حالت عادی بهتر از پردازنده AMD در حالت عادی نشان می‌دهد و این برتری در حالت‌های جزئیات بالا و خیلی بالا صدق می‌کند.
این وضعیت در مورد بازی
World in Conflict نیز به همین روال است یعنی Inetl!!!
در بازی
Stalker: Clear Sky در حالت جزئیات بالا برتری نسبی با پردازنده اینتل است اما در حالت خیلی بالا (Very High) نتیجه به نفع AMD تغییر می‌کند.
در بازی‌های
Tom Clancy&#???;s H.A.W.X و Fallout? نیز پردازنده اینتل یا کمی تعداد فریم بیشتر، برتر از پردازنده AMD نشان می‌دهد.
در بازی
Left ? Dead هر دو پردازنده در حالت اورکلاک شانه به شانه یکدیگر حرکت می‌کنند اما وضعیت پردازنده AMD در حالت عادی بهتر از پردازنده اینتل در حالت عادی است و برتری محسوسی دارد.
? و اما نتیجه:
اول از همه باید بگویم که این نتایج و نتایجی از این دست چیزی از علاقه من به پردازنده‌ها و شرکت
AMD کم نمی‌کند!
اما نکته قابل توجه در خصوص این پردازنده‌ها این است که هر دو آن‌ها در کشور ما بسیار گران‌قیمت هستند. اما اگر واقعا از طیف محترم بچه مایه‌دار هستید و می‌توانید با کمی ولخرجی و دور ریختن پول‌های اضافی یک سیستم با پردازنده‌های فوق گران‌قیمت سری
Corei? اینتل به همراه ? کارت گرافیک فضایی GeForce تهیه کنید، وقت گرانبهای خود را با مطالعه این مطالب هدر ندهید!
اما اگر مثل ما از آن دسته دوستانی هستید که در حال گشت‌زنی حوالی خطی موسوم به خط فقر! هستند، بهترین گزینه استفاده از سیستم‌های مبتنی بر پردازنده‌های سوکت
AM?+ شرکت AMD است که خیر دنیا و آخرت را برای شما در پی خواهد داشت. البته با یک گشت چند دقیقه‌ای ناقابل در بازار کامپیوتر و پرس و جوی قیمت چند مدل از پردازنده‌ها به این مهم پی خواهید برد.


 نوشته شده توسط فرهنگ چهارمحل در یکشنبه 89/11/17 و ساعت 11:58 صبح | نظرات دیگران()
درباره خودم
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 6
بازدید دیروز: 2
مجموع بازدیدها: 26431
جستجو در صفحه

خبر نامه